Συχνές Ερωτήσεις

 

Εδώ μπορείτε να βρείτε απαντήσεις σε θέματα, απορίες (F.A.Q. – Frequently Asked Questions) που έχει παρατηρηθεί στα χρόνια λειτουργίας του σταθμού ότι έχουν απασχολήσει κατά καιρούς τους γονείς ή και τα παιδιά. Αν υπάρχει κάποιο θέμα που σας απασχολεί ως γονιός/κηδεμόνας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικώς, με e-mail ή χρησιμοποιώντας της φόρμα επικοινωνίας.

Υπάρχει τρόπος να διευκολύνω την ένταξη του παιδιού μου στον Παιδικό σταθμό;

Μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας, ώστε να είναι πιο ομαλή η προσαρμογή του με διάφορους τρόπους όπως:

  • Ρυθμίστε το ωράριο του ύπνου του έτσι ώστε να κοιμάται νωρίς από βραδύς για να χορταίνει ύπνο και να ξυπνάει ξεκούραστο το πρωί. Αυτό μπορεί να ξεκινήσει μια – δυο εβδομάδες πριν ξεκινήσει το σχολείο.
  • Εάν είναι η πρώτη φορά που το παιδί θα πάει σε παιδικό σταθμό, θα ήταν καλό να το ενημερώσετε από πριν για όλα τα θετικά που θα συναντήσει εκεί πχ. θα κάνει καινούργιους φίλους, θα παίζει με πολλά παιχνίδια, θα μάθει να ζωγραφίζει, θα κάνει γυμναστική κ.α. ενισχύοντας έτσι το ενδιαφέρον και την περιέργειά του για το σχολείο. Αντιθέτως όταν το συγγενικό περιβάλλον του παιδιού, (γονείς, γιαγιαδες, παππούδες) εξωτερικεύει τις ανησυχίες και τη συγκίνηση  που πιθανώς μπορεί να νιώθει που το παιδί θα πάει για πρώτη φορά στο σχολείο και θα λείπει αρκετές ώρες από το σπίτι, δεν βοηθάει καθόλου το παιδί να ενταχθεί σύντομα στο σχολείο, αλλά αντιθέτως μπορεί και να παρατείνει την διαδικασία προσαρμογής του.
  • Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε στη διατροφή του παιδιού φρούτα, λαχανικά και όσπρια, ώστε να τα συνηθίζει και να είναι σε θέση να τα τρώει όταν περιέχονται στο διατροφολόγιο του σχολείου.
  • Θα ήταν καλό να μάθετε το παιδί σας να ντύνεται και να ξεντύνεται μόνο του, να κρεμάει τα ρούχα του, να βάζει και να βγάζει τα παπούτσια του, να τακτοποιεί τα παιχνίδια του, να χρησιμοποιεί την τουαλέτα και να τηρεί τους κανόνες υγιεινής (πλύσιμο χεριών).

Το παιδί μου κρυολόγησε ή περνά μια ίωση. Τι πρέπει να κάνω;

Υπό κατασκευη…